Elektriker i Varberg

Service av befintliga elinstallationer samt nyinstallationer av el i Varberg är något vi är experter på. Vi har en jour som går att få kontakt med vid problem av en mer akut karaktär.

Här är några exempel på vanliga elarbeten vi utför:

 • Felsökning/Service av kablar och ledningar
 • Jordning
 • Utökning av befintlig elcentral
 • Installation av elmätare
 • Reparation av trasiga ledningar och uttag
 • Service/Reparation av elradiatorer/luftvärmefläktar
 • Byte av dimmer och andra strömbrytare
 • Reparation och byte av lysrörsarmaturer och övrig belysning
 • Akuta reparationer, jour
 • Laddstolpar och laddboxar

Behöriga elektriker i Varberg som tar säkerheten seriöst

Det finns många anledningar till varför du klickat dig in på vår webbplats, sannolikt då du har ett elarbete som behöver utföras någon gång snart. Att då vända dig till oss i syfte att anlita en behörig elektriker i Varberg är det bästa valet du kan göra.

Med rätt kompetens kan vår personal snabbt åtgärda ditt problem till en kostnad som inte känns allt för hög.

Så fort du stöter på någon sorts problem med elen gör du bäst i att anlita rätt elfirma i Varberg. Vad du än gör – försök inte utföra några elarbeten i ditt hem på egen hand.

Med tanke på hur länge vi varit aktiva i elbranschen har våra elektriker den erfarenhet av elarbeten och elinstallationer som krävs för att enkelt hjälpa dig åtgärda problem som uppstått fort. De kan även komma med professionella rekommendationer som ofta är till oerhört stor hjälp.

Det är inte lätt att klara sig utan elektricitet – få av oss klarar det. På en daglig basis involverar i stort sett allt vi gör el på ett sätt eller annat. Det finns mängder av mobiltelefoner, TV-apparater och elektriska enheter i allmänhet i våra hem, på våra jobb och även i våra skolor exempelvis. Vi tar inte i när vi säger att elektricitet är en del av våra liv som känns helt naturlig numera. Vi kan definitivt inte tänka oss att gå ens en dag utan el i varje fall. Just därför är det oerhört viktigt att ditt hems el är tryggt och säkert installerad ur säkerhetssynpunkt

Vi har mängder av tidigare referensarbeten du kan få ta del av vid behov. Dessa gäller allt möjligt – från enklare servicearbeten till större installationer och elrenoveringar. Vi visar stolt upp våra tidigare elarbeten för dig som kan vara relevanta för just den typen av elarbete du behöver få utfört.

El i ditt hem

Det är förstås oerhört viktigt med el i våra hem – en av de viktigaste komponenterna om inte den viktigaste. Vet är väl medvetna om att vi är beroende av el för i stort sett allt – dock är det naturligtvis viktigt att säkerheten kommer i första hand och tas på stort allvar.

Ditt hems olika elsystem måste underhållas med jämna mellanrum för att hållas i gott skick. I ett sådant fall är det en utmärkt idé att ta kontakt med en skicklig och professionell elektriker i Varberg.

Vi kan hjälpa dig med allt – oavsett vad det gäller. Vi kan hjälpa dig installera vitvaror, elcentraler eller elpannor. Vi utför även arbeten som är enklare till naturen som dragning av nya kablar och kontakter.

Elektriska problem är det värsta som kan drabba ditt hem med tiden. Det är det sista som får ske då det kan leda till livsfara.

Vissa saker som gått fel med elen kan och bör man lösa på egen hand – men påfallande ofta är det alldeles för farligt för en genomsnittlig person att försöka lösa problemen själv. De kan ju bli livsfarliga som sagt. Därför är det en bra idé att anlita en certifierad elektriker.

Vi driver en blogg på webbplatsen där vi samlat våra bästa tips kring hur el bör installeras i hemmet, och vad man får, inte får och bör överväga samt inte överväga att göra på egen hand.

Belysning i villa, radhus och lägenhet

Att byta en glödlampa i diverse armaturer klarar många människor av utan erfarenhet i arbetslivet som hantverkare – dock avråder vi starkt från detta. Får du mer allvarliga problem med din belysning i hemmet – överväg att kontakta oss så vi får kika på det.

Oftast behöver vi bara utföra ett litet ingrepp för att lösa problem med belysningen – dock är det av stor vikt att ingreppet görs på ett sätt som är säkert för dig och ditt hus, men framför allt din familj. Onödiga risker är just det – onödiga.

Trasiga lampor stöter vi på rätt ofta, nästan lika ofta som dåligt fungerande uttag – detta beror allt för ofta på dålig anslutning längs banan. Externa fel på elektriciteten såsom fel på elnätet är sällsynta, även fast det hänt några enstaka gånger förstås. Det spelar som sagt ingen roll vilka problem du har med din el – vi kan säkert lösa det. Genom att anlita oss vet du med dig att jobbet blir utfört snabbt, bra men framför allt säkert.

Glöm inte av att du kan nyttja ROT-avdraget när du anlitar en elektriker i Varberg för elarbeten i hemmet. Så mycket som halva arbetskostnaden kan du dra av när elektriker slutfört jobbet.

Då elarbeten primärt består av arbetstimmar kan det leda till att du sparar mycket pengar. Inte nog med det – elektriker lämnar ofta garantier på utförda arbeten – något som gör att du bör kunna luta dig tillbaka och känna dig trygg i att elektrikern gör ett kanonjobb som både upplevs som professionellt men även tryggt.

Elektriker som jobbat på stora entreprenader

Vi har en lång historia av att jobba på större entreprenader – men åtar oss också mindre serviceuppdrag och arbeten hos privatpersoner. Vi har installerat ny el på mängder av olika ställen, gym, lägenheter, industrier.

Det finns inget viktigare för oss än att fullfölja våra åtaganden. Detta betyder att din roll som kund är oerhört viktig för oss samt att garantierna vi lämnar är generösa – 5 års garanti på arbetet och 5 års garanti på materialen som används i elarbetet.

Säkerheten är viktigast för oss

El är riktigt farligt. Även problem som små inledningsvis kan växa och bli oerhört stora och plötsligt medföra fara för liv.

Den genomsnittliga personen besitter inte kunskapen som krävs kring elektriska komponenter för att framgångsrikt hantera elinstallationer av olika typ som ofta förekommer i hem. Vi har enbart beprövade metoder i vår arsenal – det gör att alla våra elinstallationer är säkra.

En certifierad elektriker är precis vad du bör vara på jakt efter ifall du har problem med elen i ditt hem. Ett behörigt elföretag som hjälper dig med din elektricitet kan inge dig som kund en trygghet du inte hittar någon annanstans.

Tyvärr sker det varje år ett antal olyckor relaterade till elinstallationer – vissa med dödlig utgång. Ofta på grund av felkopplingar i vårt tycke, men även på grund av underhåll av elinstallationer som brister på många sätt.

Du får som privatperson fortfarande utföra vissa sorters elarbeten i ditt egna hem som är mer simpla – som att byta strömbrytare – dock tycker inte vi man ska chansa. När det gäller starkström är en elektriker ett måste.

Arbetsgrupp som är kompetent och flexibel

Vår arbetsgrupp består av många elektriker med en bred kompetens. Det ger oss 2 saker – förmågan och flexibiliteten att utföra diverse elarbeten relativt fort men även effektivt. Det här är inget vi avviker från – vi tar alla uppdrag lika seriöst – från större arbeten på entreprenader till servicearbeten av mindre karaktär.

Det är endast när du är nöjd som vi kan börja känna oss i närheten av nöja. Sedan vårt företag körde igång 2020 har vi kommit att bli ledande bland elinstallatörer i Varberg.

Något vi aldrig frångår från är vår miljö- och kvalitetsplan som vi arbetar efter. Det är kritiskt för oss att materialen vi nyttjar är hållbara för miljön. Notera att detta är en oerhört liten del av arbetet vi löpande utför vad gäller vår arbetsmiljö – med tiden gör detta att vår arbetsplats uppfattas som mer trygg och säker för vår personal.

Vi följer alltid rigoröst ett kvalitetssystem – det består dels av diverse hjälpmedel men framför allt av riktlinjer som vid ett elarbete styr vår kvalité åt rätt håll. Givetvis ser vi till att kvalitetssäkra varje projekt där vi är involverade med en kvalitetspärm och kontrollprogram.

Elarbeten endast behöriga elektriker får utföra

Som vi redan nämnt en gång tidigare får du göra vissa elarbeten själv i hemmet – men självklart finns det mänger av saker du inte bör försöka dig på att lösa själv och där du gör bäst i att anlita en professionell elektriker. Nyinstallation av fasta ledningar, uttag och strömbrytare är saker en privatperson inte bör försöka sig på att lösa själv. Även byten från ojordade till jordade uttag är ett bra exempel.

Nyinstallationer av starkström bör i regel enbart utföras av behörig elinstallatör som du säkert förstår. Att utöka en fast installation på egen hand får du inte göra.

Dels är det en bra idé att anlita någon som verkligen kan el, men du får även någon som har möjligheten att lämna garantier på jobbet som utförs. Det sista du vill erfara är elfel varför korrekt utföra elinstallationer är ett måste – anlita en elektriker i Varberg idag.

Olika behörigheter bland elektriker

Något du säkert har koll på är att det krävs särskild behörighet för att kalla sig elinstallatör – detta är något som regleras av elinstallatörsförordningen.

Det finns ett antal olika behörigheter bland elektriker. De olika behörigheterna är AB (allmän behörighet), ABH (allmän behörighet >1000 volt), ABL (allmän behörighet <1000 volt), samt tre former av begränsad behörighet, BB1, BB2 och BB3.

Elektriker i Varberg med spetskompetens

En och samma elektriker hos oss kan utföra mängder av olika elarbeten tack vare personalens breda kompetens. Då elinstallatörer ofta har kompetensen som krävs för installation av data/tele kan de även hjälpa till med det. Sen finns det renodlade elinstallatörer också, exempelvis industrielektriker eller distributionselektriker.

Inte hittat rätt elfirma än?

Att hitta rätt hantverkare för ett arbete är aldrig lätt. På ytan känns det som alla erbjuder i stort sett samma tjänst och konkurrensen är stor. Som du förstår då är det kritiskt att du anlitar en elektriker du har förtroende för – som du vet med dig är pålitlig och som alltid är tydlig med vad ett elarbete kan tänkas kosta i förväg – innan arbetet inleds.

Det är även viktigt att elektrikern du väljer är tydlig med hur lång tid arbetet kan tänkas ta och även övriga detaljer om vad som utförts.

Behörigheten att utföra elarbetet över huvudtaget är förstås den viktigaste biten – rätt försäkringar från elfirmans sida är också viktigt.

Vi uppfyller allt ovanstående och lite till.

Så här kan en kontakt med oss se ut:

 • Du hör av dig med ett elarbete du önskar utfört via antingen mail eller telefon.
 • Vi återkommer med ett kostnadsförslag helt gratis – du behöver bara godkänna det.
 • Vi ringer dig för att boka tid som passar oss båda – sen följer vi den tiden till punkt och pricka. Har vi sagt att vi ska vara på plats klockan 4 är vi där 4.
 • Inledningsvis gör vi en grundlig analys av elsituationen. Skulle vi behöva korrigera vårt första kostnadsförslag är det nu vi gör det, beroende på om det är mer eller mindre arbete och material än vad vi beräknat från början. I väldigt många fall är elarbeten betydligt mindre än vad vi trott inledningsvis. Innan vi fortsätter får du givetvis godkänna förslaget.
 • Vi utför arbetet efter att du godkänt förslaget – sedan städar vi självklart efter oss och lämnar din villa eller fastighet snygg och prydlig.
 • Sist men inte minst skickar vi dig en faktura där beloppet inte bör överstiga vad vi kommit överens om. Vi är alltid tydliga med exakt och precis vad du betalar för när du anlitar oss.

Behöver du en elektriker i Varberg? Kontakta oss!

Oavsett vilken typ av elarbete du behöver hjälp med – felsökning, nyinstallation av el och service – tveka inte på att kontakta oss så fort som möjligt. Vi har ett oerhört brett tjänsteutbud i egenskap av elektriker och kan hjälpa dig med i stort sett allting du har problem med relaterat till elektricitet.

Vi är en elinstallatör som tar oss an uppdrag av alla olika storlekar.

Tack vare vår långa erfarenhet och kompetens kommer vi enkelt med utmärkta förslag och rekommendationer för att hjälpa er spara pengar på elräkningen. Vi föreslår enbart åtgärder vi vet är energieffektiva och miljövänliga.

Många av våra kunder väljer att återkomma – ta reda på varför!

Behöver du referenser är det bara att fråga – många av våra uppdragsgivare är mer än villiga att hjälpa till.

Glöm inte heller ta en titt på vår blogg – vi publicerar konstant matnyttigt material där.