Överlägg

Vad gör en elektriker?

Även om alla elektriker har samma grundutbildning så finns det en mängd olika specialiseringar att välja bland.

Elektrikerjobb kan sträcka sig från allt mellan installationselektriker, elmontör till serviceelektriker och industrielektriker. Och lika mycket som arbetstitlarna kan skifta så gör även arbetsuppgifterna det.

En arbetsdag kan variera mycket beroende på var du arbetar men inkludera allt från att installera el i nybyggda lägenheter till att reparera elektriska anläggningar.

Ett otroligt mångsidigt arbete som kan ge dig insyn i en rad olika branscher om du är driven och framgångsrik.

Bli en eftertraktad elektriker

För att bli elektriker bör du ha studerat ett antal år gymnasiet. Du kan också gå eftergymnasial utbildning där det finns ett stort utbud. Ett flertal utbildningar erbjuder många eller långa praktikperioder.

Utbildningen passar dig som tycker om fysiskt arbete, vill utmana dig själv och även röra dig i en dynamisk bransch.

Självklart är det bra om du är tekniskt lagd och har ett tycke för matematik. Då du säkerligen kommer ha kundkontakter samt arbeta i större arbetslag är det bra om du även har viss social kompetens.

Arbetsmarknaden för en elektriker

I Sverige råder det stort behov av elektriker och det är en arbetsmarknad som erbjuder både anställnings- och utvecklingsmöjligheter. Som elektriker kan du vara anställd på företag, myndigheter och även organisationer.

Som arbetsgivare är det inte alltid enkelt att veta var man ska börja när man söker rätt kompetens och där kan vi på Elektriker365 bli en värdefull partner.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.