Överlägg

Byta elcentral i Stockholm till bra pris?

Vi hjälper dig att byta elcentral i Stockholm

Är det dags att byta elcentral i Stockholm? Behöver du hjälp med det?

I så fall har du hittat helt rätt företag. Vi är experter på allt som har med elektricitet att göra och kan därför bland mycket annat hjälpa dig med att byta ut din gamla elcentral mot en mer modern och välfungerande sådan.

Precis som med allt annat som är lite mer invecklat och som har med el att göra krävs det nämligen en certifierad elektriker för att byta elcentral i Stockholm eller vilken del av landet det än gäller.

Att jobba med elektricitet kan både vara farligt samtidigt som saker och ting lätt kan gå fel om man inte har full koll på vad det är man gör. Låt därför oss göra jobbet åt dig. Vi kan byta elcentral i Stockholm på ett snabbt och effektivt sätt.

Elcentral, proppskåp, säkringsskåp, gruppcentral… kärt barn har många namn brukar man säga. Likaså är anledningarna varför du kan behöva byta proppskåp. Vi utför byte av elcentral och sköter hela installationen i Stockholm med omnejd.

För vissa är det ett estetiskt val att installera en ny elcentral om man exempelvis köpt en ny bostad och tycker att den befintliga centralen sitter konstigt placerad. Men de allra flesta behöver byta proppskåp för att installera en mer modern elcentral med högre säkerhetsgrad.

Oavsett varför du är i behov av att byta elcentral, eller proppskåp som det kallas till vardags, har våra elektriker på Elektriker365 behörigheten och kunskapen som krävs för att genomföra installationen av elcentralen. Vi arbetar efter strikta säkerhetspolicys och innehar alla certifikat som behövs när man arbetar med elrenovering och elcentraler.

Vanligaste byten av elcentral vi genomför i Stockholm

Elektriker365 är en väletablerad elfirma i Stockholmsområdet. Vi har ett team av erfarna och certifierade elektriker med stor vana från att byta och installera elcentraler. Vi kan genomföra byte av elcentral i alla olika delar av Stockholm.

Vi arbetar mot både privatkunder och företag och kan byta alla de vanligaste proppskåpen för att på så sätt säkra elsystemet i fastigheten. Nedan kan du läsa mer om de vanligaste byte av elcentral som vi genomför.

Byte av 1-fas central

Vi byter ofta 1-fas elcentraler och kan även felsöka hela elsystemet i din fastighet. Att byta elcentral är en process som kräver stor försiktighet och kunskap. Därför skickar vi våra mest erfarna elektriker till att byta elcentraler.

Byte av 2-fas central

Många anlitar oss även för att byta elcentraler med 2 faser. Om proppskåpet inte fungerar som det ska är risken stor att elsystemet kortsluter. Har du dessutom en äldre elcentral finns risk för brand om systemet överbelastas.

Byte av 3-fas central

Har du en 3-fas central kan vi hjälpa dig installera en ny. Det kan exempelvis behövas om du nyligen tagit över en äldre fastighet eller om du vill flytta elcentralen till en plats där den inte syns lika mycket, t.ex. från hallen till grovköket.

Nätverksuttag

Om du nyss har flyttat in eller fått tillgång till fibernätverket kan du behöva installera ett nytt nätverksuttag. Detta är inget man ska ge sig på själv utan får endast utföras av en certifierad elektriker.

Astrour till fasadbelysning

Vi kan även installera astrour och digitala kopplingsur i din elcentral. Detta är framför allt nödvändigt om du ska installera ny fasadbelysning och vill att lamporna ska vara tidsbestämda.

Vad är en elcentral?

Att byta elcentral i Stockholm kanske låter som något som är mer omfattande och invecklat än vad det i själva verket är. En elcentral är nämligen ett annat ord för proppskåp, åtminstone i de fall då det rör sig om en elcentral med proppsäkringar. Den andra typen av elcentraler är de med så kallade automatsäkringar.

Oavsett vilken typ av säkringar som det handlar om finns det i en bostad och andra byggnader olika säkringar för olika rum. För att underlätta för dig om strömmen går eller något liknande sker brukar säkringarna i de flesta elcentraler vara märkta på ett sätt som gör det möjligt för dig att uppfatta vilken säkring som gäller för vilket rum.

Elcentralen fyller den funktionen att elen från ett större elnät, till exempel ett nät som täcker elektriciteten i alla bostäder på en gata, kommer in i bostaden ifråga via den. Förutom själva säkringarna brukar en elcentral också vara utrustad med en huvudströmbrytare och en jordfelsbrytare.

Vi har riktigt bra priser!

Att byta elcentral i Stockholm kanske låter som en dyr historia? Det behöver det dock inte vara om du låter oss göra det åt dig. Om du vill ha mer information om våra priser kan du skicka en offertförfrågan till oss.

När det väl är dags att byta elcentral så skall du ta kontakt med oss som är behörig elektriker. Vi hjälper dig gå igenom jobbet med byte av central och ser till att det blir säkert utfört. Allt görs enligt branschstandard och vi använder bara oss av kvalitetssäkra och miljövänliga produkter. Självklart gör vi mätningar och tester av centralen så allt fungerar som det skall.